BENEFRALUX 2004 in WEZEMBEEK-OPPEM, BELGIË

 

              

 

13 - 14 November 2004

Op uitnodiging van onze Belgische vrienden hebben we de bijeenkomst 2004 van de BeNeFraLux 2004 in Wezembeek-Oppem vlak bij Brussel bezocht.

We kunnen niet spreken van een druk bezochte bijeenkomst doch dit is vergoed door de verscheidenheid aan deelnemers. Voor bepaalde figuren, zoals ik, vermoeiend om in allerlei bochten verschillende talen proberen te spreken, maar handen en voeten hebben daarbij geholpen.

Zo is daar Riccardo Andreis uit Italië, een aantal bestuursleden van de Franse vereniging en van onze buitenlandse leden François Riva en Paul Goerens uit Luxemburg en Karl Heinz Podzielny uit Duitsland.

Alles bij elkaar een geanimeerde bijeenkomst waar voor de verzamelaars toch het een en ander te genieten valt. Ik heb de indruk dat er nogal wat gehandeld is. De veiling van onze vrienden uit België bestaat uit 120 kavels met over het algemeen goede stukken maar met redelijk hoge inzetprijzen. Als voorbeeld de stempels België op aangetekende stukken voor 7 Euro. Het is niet verwonderlijk dat maar ongeveer 25 % van de stukken daadwerkelijk werden verkocht.

De aanwezige Nederlandse bestuursleden – Henk Alberts, Nico van der Plas en Rob Bijpost – hebben er meer dagen van gemaakt en hebben 's avonds gezellig gegeten bij de Thai in gezelschap van Riccardo Andreis. 

Na afloop daarvan hebben ze nog een afzakkertje gepakt in een tot café omgebouwd station “Het Spoorloos Station” op een aardig afgelegen plek. Een uitzonderlijke locatie, leuk aangekleed en in een afgedankte postwagen worden de drankjes geserveerd.

Zaterdag ook aanwezig met zijn spullen: Godfried Couwenbergh met zijn alom bekende Truusje. De volgende dag is er een bijeenkomst van de Belgische vrienden waarbij ieder ander ook welkom is. Hierbij gaat  het voornamelijk om het samenzijn en wat handel. Er komen nu nog wat bezoekers die op zaterdag niet zijn geweest.

Al met al een geslaagde bijeenkomst die door meer van onze leden zou moeten worden bezocht. Hoe ver is België eigenlijk? en er blijft zondag genoeg tijd over om daar nog wat aan sightseeing te doen. Zo hebben wij nog de Onze Lieve Vrouwe kathedraal in Antwerpen bezocht.

Rob Bijpost